17 novembre 2009

El Voluntariat amb la Gent Gran.

Si coneixes algu que necessiti d’aquest voluntariat, posa’t en contacte amb nosaltres. Truca’ns!
——————————————————–
Aquest projecte pretén acostar-se a la gent gran del barri, oferint-li un suport afectiu i nous vincles de relació que els permeti trencar la seva solitud, i alleugerir les situacions de soledat i/ o d’aïllament. Amb aquest suport els ajudarem a reforçar l’autoesima, els seus recursos i la relació amb els altres, creant un vincle entre veïns, barri i ciutat.

A qui va adreçat?
Esta adreçat principalment a la gent gran que viu sola i que no tenen fills, o aquests viuen lluny.

Quin és l’objectiu?
Millorar la qualitat de vida de la gent gran del nostre barri. Alleugerir la seva soledat, ja sigui social o bé emocional. Creiem que el millor remei per lluitar contra aquests problemes és l’amistat, entesa com un lligam nascut d’una estimació que creix entre dues persones.

En què consisteix?
Consisteix bàsicament en fer l’acompanyament a domicili; Aquesta tasca la faran voluntaris experimentats i qualificats. Pot ser domiciliària o no, depenent de l’estat de la persona. Els voluntaris els visitaran al seu domicili, els donaran suport per sortir al carrer, compartiran berenars, lectura, etc i ajudaran a la persona acompanyada a realitzar alguna gestió puntual com acompanyar-lo a una visita mèdica, fer algun tràmit, etc, amb l’objectiu de millorar la seva situació de dependència. Escoltar, portar notícies de l’exterior, transmetre alegria de viure, recuperar antigues aficions, entre d’altres. És la base de l’acompanyament a domicili. Tot plegat perquè tornin a sentir-se estimats i integrats socialment, una de les condicions clau per a l’envelliment actiu i la prevenció de la dependència.

Quin temps de dedicació té?
El temps de dedicació serà d’una visita setmanal d’un voluntari a casa d’una persona gran, per un espai aproximat de dues hores. D’aquesta manera, amb el temps, s’estableix un vincle afectiu i de confiança entre el voluntari i la persona gran.

Quina durada té?
La durada del projecte és també la finalitat i el compromís de la nostre entitat i és que aquests recolzament emocional que els hem proporcionat es mantingui fins a la mort de la persona gran.

Més informació
trucant al telèfon 651 556 628
o al tel. de l’Associació, 93 733 02 54