29 octubre 2009

LA AV ES REUNEIX AMB L’ALCALDE

El passat dia 21 de setembre la Junta de la AV La Cogullada va ser rebuda per l’alcalde Sr. Pere Navarro i la Regidora del Districte IV Josefina Soler.

Feta la presentació oficial de la Junta actual, el president de l’AV Sr. Gregorio Ramirez, li va agrair de nou que enguany fes el pregó de la Festa Major del barri. Tot seguit li va passar a explicar l’estat actual del barri.

La demanda prioritària va ser d’una escola bressol, ja que no es disposa de cap equipament que cobreixi aquesta necessitat. Se li va recordar que la Cogullada ja havia tingut un equipament d’aquestes característiques: la Llar de la Sagrada Familia. I també es va dir que el terreny on actualment hi ha Foment, hi havia d’anar aquest servei.

El señor Alcalde va argumentar que no era possible tenir una escola bressol a cada barri i que Terrassa és una de les ciutats que més places d’infants té.

L’Alcalde va remarcar que a la planificació de l’ARE ja es contempla aquest equipament juntament amb altres. La vocal d’urbanisme de la AV li va replicar que no es pot esperar a l’execució d’aquest projecte ja que les 1000 vivendes previstes absorbiran per elles mateixes tots els equipaments projectats, i l’actual creixement del barri ja té falta d’equipaments.

Se li va demanar també que el barri pogués participar en el disseny del retallat? PARC DE L’ARBORÈTUM.

També li destacarem que ni tan sols disposem d’una oficina bancària, ni de cap farmàcia. Tampoc hi ha cap supermercat, ni la iniciativa d’instalar comerç en el barri no ha fructificat. El senyor Pere Navarro va dir que es podría fer alguna gestió amb la Cambra de Comerç sobre el tema de la iniciativa privada per dinamitzar el comerç en el barri. També va comentar que la Cogullada disposava d’equipaments de ciutat com són Foment, INEM i Jutjats; i que això a la llarga pot proporcionar vida i riquesa.

Pel que fa a la preocupació sobre els rumors de la reobertura de la discoteca Deluxe, va dir que n’estava al corrent i tot i que no es pot privar que obrin, será necessari que acompleixin amb rigor tots els requisits que es demanen. Donat el cas, es faria un control exhaustiu per part de la policia, tal i com es fa al carrer de La Rasa.

Ens va dir que l’actual crisi feia inviables nous projectes. Varem respondre que això no era causa perque el barri fós continuament oblidat; que no podiem esperar fins el 2016 per poder rebre alguna partida. Necessitem doncs que les planificacions pressupostaries incloguin una partida destinada a les prioritats del barri, reflectides en el dossier del Projecte de dinamització de la Cogullada que li vem lliurar en el Sr. Pere Navarro i la regidora. En aquest projecte consta la reivindicació de l’escola bressol, el gimnàs de l’escola CEIP Vallès, el casal d’avis, el CAP, el poliesportiu, etc.

El Sr. Pere Navarro accedeix a trobar-se un cop l’any amb membres de l’associació per poder mantindre un canvi d’impressions i fer una valoració. També es queda i amb la Presidenta del districte IV Sra. Josefina Soler per dins d’un mes.